Följ med till Lilla Sundborn

Längtar du efter en plats där du kan släppa vardagen? Där du kan njuta av vacker natur, pittoreska hus och underbar konst? Då kan Lilla Sundborn utanför Falun vara ditt nästa resemål!

I födelsedagspresent fick min svärfar en konsertbiljett och valet föll på Lalehs konsert i Dalhalla. När vi ändå åkte norr ut bockade vi av ett gäng sevärdheter, däribland Carl Larssons gård Lilla Sundborn. Här målades en stor del av hans fantastiska tavlor och hans fru skapade såväl möbler som textilmönster. Det kändes extra kul att åka dit eftersom vi pratat mycket om Carl Larssons konst på universitetets föreläsningar. Jag anser mig inte vara särskilt konstintresserad men just Carls konst har jag fastnat för.

Gården består av ett antal faluröda hus, alla byggda för ett antal hundra år sedan. På plats köper du biljett till den guidade turen och medan du väntar finns tid till att utforska den vackra trädgården.

Där hittade jag de största rabarber jag har sett…

… och ett sött hus! För en gångs skull fick jag några bilder på mig själv, även om de aldrig blir riktigt som jag tänkt mig. T trycker verkligen bara på avtryckaren, det där med att komponera en bra bild är inte så noga.

Alla hus har vackra detaljer och färgerna harmonierar verkligen med varandra.

Efter en stunds fotografering var det dags för den guidade turen i paret Larssons hus. Där inne var tyvärr fotografering inte tillåtet. Guiden bar tidsenliga kläder och hade stor kunskap om såväl byggnaderna som paret Larssons liv.

Det vackraste med gården var nog trots allt läget. Under bryggan kunde paret parkera sin båt som de nyttjade i den lilla älven som sakta flöt förbi. Man kunde verkligen föreställa sig vilka underbara somrar de måste haft där!

Befinner du dig i närheten av Falun rekommenderar jag definitivt ett på Lilla Sundborn även om du inte skulle vara konstintresserad. Vi konstaterade alla att det var en fantastiskt avkopplande plats som passade alla oavsett ålder och intresse!

SparaSpara

SparaSpara

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny