Vår sjunde familjemedlem

Det ekar tomt här inne och det beror på två saker: semester och valp! I söndags hämtade vi äntligen hem vår sjunde familjemedlem: Sally! Vi har sedan tidigare som sagt två katter och två kaniner men nu kände vi oss redo för något mer!

Vi har väntat länge på henne, närmare bestämt över tretton veckor eftersom vi valde att inte hämta henne förens semestern. Så här i efterhand var det ett smart drag, hon är riktigt duktig på inkallning och helt rumsren.

Just nu består våra dagar mest av att lära känna denna madam och lära henne allt hon behöver veta. Hon är fantastiskt rolig att träna och tar till sig allt med bravur under förutsättningen att vi är tydliga i vårt kroppsspråk. Eftersom jag är en riktig kommunikationsnörd gillar jag det, jag tvingas verkligen fundera över hur jag ska göra för att få henne att förstå.

Hon är en trygg liten valp och har därför redan nu hängt med på en del utflykter. Efteråt sover hon förstås i en halv evighet. Hon sover hela nätterna och den bästa stunden tycks vara när det är dags att gå upp. Eller när hon får hälsa på kaninerna!

Jag överdrev lite nyss, jag har inte semester. Bara nästan och det passar mig perfekt! I samband med Sallys hemkomst drog jag ner antalet jobbdagar från fem till tre för att om ytterligare en dryg vecka vara helt ledig. Det känns som ett bra sätt att trappa ner och jag slipper lägga halva min “riktiga” semester på att komma ner i varv. Dessutom får jag välförtjänt tid med T som börjar jobba när jag går på semester. Livet med valp blir lätt så. Men vi har verkligen hunnit njuta av dagar och än är en stor del av våra gemensamma lediga dagar kvar. Vi kommer fortsätter njuta av sommarvädret, familjetid, kompishäng, egentid och god mat!

Vad har ni för er för något?

SparaSpara

0

Kommentera

Stäng meny