Sommaren ger tid till planering och längtan

Den här sommaren har jag checkat ut totalt och det har varit så välbehövligt. Till skillnad från de senaste åren har jag inte jobbat konstant utan unnat mig en massa ledighet. Och det fantastiska? Ur ledigheten föds en stark längtan till att göra drömmar till verklighet.

När jag är ledig och inte har något planerat går dagarna åt till sovmorgon, skogspromenader, fika och trädgårdsfixande. Det går i ett så långsamt tempo att jag verkligen tvingas stå ut med mitt eget sällskap och inre tankar. Det finns så mycket jag vill göra, så mycket jag drömmer om att jag inte vet var jag ska börja. Att då tvingas stanna upp och fundera är nyttigt, jag är i starkt behov av att kunna prioritera mina drömmar i rätt ordning. För även om det är roliga saker jag vill göra kan jag inte åstadkomma allt på en gång.

Så jag fortsätter filosofera. Skriver ner idéer, lyssnar på inspirerande podcasts, läser både skönlitteratur och böcker om framgångsrik försäljning och personlig utveckling.

I slutet av semester tänker jag börjar skriva ner. Göra en prioriteringslista och formulera mål. Sannolikheten att de uppnås ökar lavinartat så snart jag skrivit ner och uttalat dem högt.

Semester behöver inte betyda att man stannar upp helt. Istället använder jag min tid till att drömma stort och se om mina nuvarande mål stämmer överens med mina drömmar. Och mitt i allt detta njuter jag så klart av sol, bad, vin, vänner, hundbus och lata dagar!

Drömmer och planerar du mycket på semestern?

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Jag känner igen det där! Det beror på hur mycket tid jag iofs, men efter en tag brukar en massa idéer och drömmar smyga sig på 🙂

Kommentera

Stäng meny