“Det ska vara svårt, det är därför det är värt någonting”

Känner du ibland att du jobbar i motvind? Vill du ge upp dina projekt och göra sånt du vet att du klarar av? Ibland är det frestande, men det är inte värt någonting.

En av mina förebilder är författaren Fredrik Backman och häromdagen lyssnade jag på hans sommarprat. Det är därifrån citatet ovan kommer. Han sa att det är lika svårt att skriva böcker nu som när han skrev sin första. Men han menade också att det är det som gör det kul, vet man alltid vad man gör är det ingen utmaning. Precis som att det är rätt trist att alltid springa samma runda i exakt samma tempo är det rätt tråkigt att alltid utföra samma enkla arbetsuppgifter.

Jag dras till att göra saker jag inte testat. Att jag inte provat innan är aldrig en ursäkt till att stoppa huvudet i sanden. Jag drivs av utmaningar. Som att göra en hemsida åt en kund, trots att jag inte kan koda. Som att åka själv till Sydafrika. Som att skaffa hund. Projektleda event. Ringa det där samtalet jag egentligen inte vågar. Söka jobb jag knappast är kvalificerad för.

Ibland ser jag tillbaka till året som gått och funderar över alla de saker jag testat för första gången. Och så tänker jag på hur förutsägbart och trist det varit om jag inte gjort dem.

Och jag kommer fram till att det alltid är värt det.

0

Kommentera

Stäng meny