Dagsutflykt: Strosa runt i Trosa

Redan förra sommaren började vi prata om en utflykt till Trosa men på grund av fyllda scheman och dåligt väder blev det aldrig av. Men i torsdags åkte jag, Tobbe, mina föräldrar och vovven mot en av de mysigaste städer jag besökt.

Vi kom fram på förmiddagen och bestämde oss snabbt för att en kopp kaffe var prio ett. Vi hamnade på Å-caféet som var en riktig fullträff. Tobbe kirrade en glutenfri toast, jag fick en efterlängtad hembakad bulle och Sally mutades med levergodis. Trosa är nog den mest hundtäta stad jag besökt, fyrbentingarna syntes överallt och på caféet fick de till och med följa med in.


Å-caféet sett från andra sidan kanalen.

Efter fikastunden gick vi vidare och njöt av vädret och omgivningarna. Jag gillade verkligen Trosa, där skulle jag säkerligen kunna bo någon gång i framtiden.

Mamma och pappa stannade förstås utanför banken och spanade in vilka hus som var till salu. Sally posade och spanade in alla andra vovvar.

En stund senare fortsatte vi mot Nynäs slott där vi avnjöt en god laxlunch. Sedan åkte vi till naturreservatet Stendörren. Där avslutades nyligen byggnationen av tre hängbroar som gör det möjligt att promenera mellan de små öarna.

När Sally var så trött att benen inte bar och regnet hängde i luften åkte vi hemåt igen.

Jag gillar verkligen att göra lite längre dagsutflykter. Ibland behöver man inte åka så långt för att ladda batterierna.

1

Kommentera

Stäng meny