Lantliv med hund

Livet med hund är underbart. Svårt, frustrerande, ångestframkallande. Kul, rogivande, fartfyllt. Precis som med allt annat i livet är det en cocktail av det mesta.

Men när man bor på landet ska man vara omgiven av djur. Katter, hundar, de två tranorna som återvänder varje år, kaniner, myror, skator. Här finns allt du kan tänka dig. Och det höjer min livskvalitet enormt mycket!

Hade vi inte bott på landet hade jag nog inte skaffat valp. Fördelarna med en stor trädgård är många. Framförallt behöver vi inte göra oss i ordning varje gång hon måste ut och kissa. En morgonrock eller långt linne på sin höjd. Mjukisar och gympaskor när vi går i skogen. Och när hon har för mycket energi rusar hon av sig på gräset istället för att springa varv på varv runt köksbordet.

Vår Sally är det snällaste ni kan tänka er. Hon är den som väcker mig med klumpiga tassar på sängkanten och är lika lycklig varje gång jag kliver upp ur sängen. Varje morgon går vi en skogspromenad före frukost efter att ha sagt god morgon till katter och kaniner. Hon studsar över stock och sten och somnar sedan hemma varpå jag kan äta frukost i lugn och ro.

Vi fortsätter sedan dagarna i samma stil. Vi busar länge och när hon sover ser jag till att få saker gjorda. Så busar och promenerar vi lite till och plötsligt är det läggdags.

Jag är så glad att vi skaffade Sally som även går under namnen Dövöra, Sallyrally, Terroristen, Knäppskalle, Skitunge och Prinsessan, får att nämna några alltså.

Nu fortsätter vi den här helgen med brödbak, loppis och mys!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

0

Kommentera

Stäng meny