Är du företagare eller entreprenör?

Företagare och entreprenör är två begrepp som för en del tycks ha samma betydelse medan det för vissa är milsvid skillnad. Bara den senaste månaden har den här diskussion dykt upp flera gånger så nu kände jag att det är dags för en djupdykning.

Vad skiljer en entreprenör mot en företagare?

Frågan dök första gången upp i facebookgruppen Frihetsprenörer och en livlig diskussion drog igång. De flesta var dock överens om en sak: företagare är man så snart man startat ett företag, oavsett om man brinner för det eller inte. En entreprenör däremot lägger hela sin själ i sitt arbete och ofta är inte enbart pengar en drivkraft.

På anställningsintervjun

“Jaha Mia, då är vi lite nyfikna på vad du tänker kring begreppen företagande kontra entreprenörskap.” När frågan några dagar senare dök upp på en anställningsintervju kunde jag inte låta bli att skratta. Mitt korta svar blev:

En entreprenör kan vara en företagare men en företagare är inte nödvändigtvis en entreprenör.

Nu är jag nyfiken: hur tänker ni kring företagande och entreprenörskap?

 

0

Kommentera

Stäng meny