Låter lyckan komma ikapp

Ljudet av tystnad. Efter veckor av konstant valppassande känns tystnaden närmast märklig. Jag har pausat semestern för en dag och jobbat sedan tidig morgon för att sedan komma hem till ett tomt hus. Dricker kaffe i tystnad, hinner  läsa i kapp nyheterna utan att bli avbruten av lurviga passar som studsar mot mig i hopp om uppmärksamhet. Kontrasterna ändå, det som gör livet så levande.

De senaste veckorna har trots valp hemma varit lugnare än någonsin. Jag sover länge och fyller dagarna med promenader, filosoferande och gos. Jag hör andra klaga på vädret och tänker att de har missat en av de viktigaste ordspråken i världen:

De finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Det finns inget bättre än att dyngsur stövla in i huset, ta en varm dusch och krypa ner i soffan. Min semesters kvalitet definieras inte av vattnet i regnmätaren. Och det finns inget bättre än blommor tunga av regndroppar. Inget sötare än en blöt, busig valp.

Jag har aldrig uppskattat en ledighet så mycket som den här. Den är välbehövlig och för första gången på länge är jag riktigt snäll mot mig själv. Unnar mig att stänga av jakten på lycka. Inser att den finns precis här, om jag är beredd att ta emot den.

En vecka av sovmorgnar och oplanerad tid återstår innan skolan börjar. Jag är redo och ser fram emot att återigen drivas av höga mål. Men till dess stänger jag ner datorn, rullar ut yogamatten, njuter av god mat och kärlek.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Så härlig text att läsa. Att vara i nuet och uppskatta det precis som det är. Utan att önska att det vore annorlunda eller “bättre”.

    1. Tack Marianne! Så lätt att glömma att stanna upp men ack så viktigt att göra!

Kommentera

Stäng meny