Vikten av att berömma mjuka värden

I vårt samhälle ger vi varandra beröm för prestationer. Jag får ofta beröm för att jag orkar ha så många projekt igång samtidigt, för att jag är effektiv och för att jag alltid ser lösningar på problem. 

Men det stannar ofta där. Vi uppmärksammar de egenskaper som är viktiga på ytan men missar att berömma de egenskaper som gör oss unika. Hur ofta berättar du för din vän vilken fantastisk lyssnare hon är, för din pojkvän hur rolig han är eller för din mamma att hon är omtänksam?

Anledningen till att jag ens reflekterar över det här är ett telefonsamtal jag fick förra veckan. En av mina närmaste vänner – som numera bor på annan ort – ringde och ville berätta något. Hon ville berätta vilken fantastisk människa jag är och att det verkar som att jag äntligen börjat nå den där livsbalansen. Att jag verkar tillfreds. Och det gjorde mig så jäklans glad! Jag levde länge på det samtalet.

Vem kan du höra av dig till idag och ge en liknande komplimang?

0

Kommentera

Stäng meny