Underbara, vackra höst

Den här veckan är omtentavecka och följs av tentavecka. Förutom en del plugg betyder det att jag är hemma mycket. Och att vara hemma mycket betyder att jag får vara ute varenda dag! Häng med på en måndagspromenad!

I måndags spenderade jag sex timmar framför datorn med att skapa diagram till en rapport jag lämnar till Norrköpings kommun. Är det något jag lärt mig av den anställningen är det att det är alltid de uppgifter som verkar ta minst tid som visar sig vara mest tidskrävande. Som att skapa diagram i Excel. Efter ett antal timmar framför datorn sätter Sally upp sina lurviga tassar i knäet och jag påminns om att det är dags för promenad.

Bakom vårt hus går en rad lövträd som nu skiftar i gult och rött. Kontrasten mot den blå himlen och de gröna granarna är fantastisk.

Sally störtar ut genom dörren, hämtar sin favoritpinne och lägger sig nöjt i gräset. “Det här är livet!” ser hon ut att tänka varje gång.

Jag tar med mig galenpannan på promenad i skogen. Alltid med en påse för man vet aldrig när man hittar:

Trattkantareller! Har nog plockat fyra, fem kassar vid det här laget.

I måndags ställde hon sig på en stor sten och vad passar då bättre än att träna och fota samtidigt. Att få en hund som sitter femton meter bort att sätta sig ner är betydligt svårare än när hon står bredvid.

Efter en sån här promenad får jag ork till att sammanställa de sista diagrammen. I och med dessa är det även slut på min anställning hos kommunen, tänk vad fort tiden går!

0

Kommentera

Stäng meny