Utmaning: Att ha karriär bland kobbar och skär

I onsdags hade jag mitt första möte på Valdemarsviks sparbank där jag arbetar som hållbarhetscoach. Sparbanker är inte som andra banker och jag tror inte att Valdemarsviks sparbank är som andra sparbanker. Jag tror att de är lite roligare och lite bättre.

När andra bankar förkortar sina öppettider och låser dörrarna gör de tvärtom. De bygger om ett torg, öppnar flera entréer och uppmanar alla förbipasserande att slinka in på en kopp kaffe. Eller boka ett mötesrum. Eller snacka bolån.

Jag gillar när människor tänker utanför ramarna. Och jag gillar företag där medarbetarna bjuder på sig själva. Och att de medarbetarna bryr sig om sina kunder.

Hur som helst, det var en parentes. Vad jag egentligen tänkte berätta om är mitt uppdrag. Det närmaste halvåret ska jag arbeta med hur man får unga, drivna människor att vilja bo i Valdemarsvik. En bruksort utan bruk men med kobbar och skär. En liten stad där alla känner alla, en stad där människor trivs. Men som många tror är staden där alla gett upp, de som lever där är de som blev kvar.

Så konstaterade vi att man inte kan ha mer fel. Visst är konkurrensen hårdare i storstäderna men där finns i alla fall kunder. Att driva framgångsrika frisörsalonger eller caféer i småstäderna är svårare. De verkliga entreprenörerna är de som får det att gå runt i städer folk flyttar ifrån. Jag tror det är så lätt att glömma det.

Hur jag ska lösa den här komplexa uppgiften har vi ännu inte beslutat men jag är förstås sjukt taggad. Hoppas ni vill följa med på resan!

SparaSpara

0

Kommentera

Stäng meny