En stilla torsdagsmorgon

Torsdag morgon. Råkar ställa klockan tidigare än jag behöver. Tassar upp i morgonrock, matar katten och brygger kaffe. Börjar sakna vakna till liv i takt med att kaffedoften sprids. 

Sjunker ner vid köksbordet med en skål gröt, för att det är det enda vettiga en människa kan äta en kall höstmorgon. Tänder några ljus. Utanför fönstret har det ljusnat men inga solstrålar kan bryta igenom de tunga molnen.

Det stora äppelträdet är fyllt av småfåglar. Jag försöker fylla på mat så gott det där men det är hungriga pippis vi har. När jag inte hinner med knackar talgoxarna på fönsterbläcket och får de inget att äta biter de bort kitet på vid det nymålade fönstret i protest.

Det är alldeles stilla ute och jag inser att det är lika stilla inom mig. Som om mitt filosoferande leder till lite djupare andetag och lättare hjärtslag.

Det är en ynnest att få starta sin dag såhär. Med kaffekoppen i handen, tända ljus och ett stort lugn inom sig.

En soluppgång tidigare under veckan.

0

Kommentera

Stäng meny