Den symboliska bussresan hem

Vårt röda hus med vita knutar ligger tre och en halv mil från stan. En halvtimmes bilresa, dryga fyrtio minuter med buss. Jobbigt kan många tycka men för mig är det nästan bara fördelar.

På väg till stan

De dagar skolan börjar tidigt åker jag ofta hemifrån före sju. På bussen råder tystnad och jag vaknar till liv i lugn och ro. Jag har fyrtio minuter på mig att planera upp dagen, svara på mail och fundera över uppgifter jag kört fast i. Ofta tar jag mig tid till att bara vara en stund.

Och sen hem igen

När jag åker hemåt upprepas proceduren men med ett annat syfte. Ju längre ut på landet jag kommer, desto längre ner i magen når mina andetag. Som om jag lämnar kraven på att prestera i stan och blir ett lugnare jag.

Även om jag tappar tid i och med alla bussresor överväger fördelarna. Hade jag bott i stan skulle jag nog aldrig riktigt stänga av min inre prestationsprinsessa. Även om hon ofta vilar i bakhuvudet får hon mindre plats ute på landet där dagarna fylls av kravlösa aktiviteter.

Är du en stads- eller lantisperson?

0

Kommentera

Stäng meny