Därför gör tidskrävande intressen att du får mer gjort!

Hemma hos oss huserar fem fyrbenta familjemedlemmar: två kaniner, två katter och en hund. Trots att de tar sin lilla tid vågar jag påstå att jag får mer gjort tack vare dem. Låter det ologiskt? Låt mig förklara.

Jag har en vovve som någon gång i timmen sätter upp tassarna i knät i hopp om att jag ska slita mig från datorn. Som krafsar mig på benet om jag fortsätter ha blicken mot skärmen.

Jag har en katt som avskyr mobiltelefoner och trycker bort dem så fort han hoppar upp i knät. Som helst vill sova på min bröstkorg och inte flyttar sig i onödan.

Ändå får jag mer gjort nu än innan vi skaffade djur. Anledningarna är prioritering och planering. Jag måste planera in skoluppgifter och jobb för att på kvällarna kunna mysa i soffan intryckt mellan katten och hunden. Eller för att hinna gå en långpromenad.

Det går inte att träna med Sally och samtidigt scrolla Instagram. Det kräver total närvaro. Om jag inte planerar min dag har jag en ständig känsla av otillräcklighet och riskerar att inte vara närvarande alls.

Jag tror alla har ett sånt intresse men att det kanske inte är just dina djur. Kanske har du en idrott som tar mycket tid? Som kräver enormt fokus och tid, som kräver att du planerar dagen utifrån det.

Känner du inte igen dig i min beskrivning? Kanske har du inget tidskrävande intresse eller så planerar du inte ordentligt. Testa att lägga en halvtimme varje söndag på att planera din vecka. Det ger dig chans att starta veckan med koll på läget. Mindre stress och mer kontroll helt enkelt.

Har du något tidskrävande intresse och i så fall vilket? Är du beroende av planering för att få ihop vardagen?

0

Kommentera

Stäng meny