Så var min julhelg

Hej på er! Hoppas er jul har varit fantastisk, hur du än valde att spendera julhelgen! Vi har haft en lugn jul i sällskap av våra närmaste. Ett tecken på det är bristen på bilder från julhelgen, jag tenderar att lägga bort kameran när jag njuter av god mat och fint sällskap! Några bilder knäppte jag ändå och här kommer dagen i (några få) bilder!

Innan vi kommer till julafton spenderade vi som vanligt dagen före doppardan hemma hos mina föräldrar. Vi klädde granen och myste framför Bingolotto. För mig har dagen före julafton varit väldigt viktig och därför känns det fint att spendera den hemma hos föräldrarna på precis samma sätt som jag alltid har gjort.

Vår julafton startade lugnt med en god frukost och utanför såg vi himlens skådespel.

Efter det gick vi förstås en lång promenad med Sally. Jag hade gärna gått den i snötäckt landskap men fick istället gå längs en lerig grusväg. Innan vi begav oss till dagens första julfirande gjorde vi oss i ordning och skar upp allt julgodis vi tänkte bidra med. Jag slängde även ihop en…

Grönkålssallad! Jag upplever att mycket julmat är extremt mättande och det kändes kul att bidra med ett fräscht och klimatsmart tillbehör till julbordet.

Efter mat, fika, Kalle och julklappsspel begav vi oss till mina föräldrar. Det bjöds på julbord nummer två och inte förens vid niotiden delades julklapparna ut. Bland paketen fanns bland annat en efterlängtad kaffebryggare och presentkort på vår favoritrestaurang!

Sedan fortsatte vi kvällen med mer fika, choklad och kortspel. Jag somnade med en ro i kroppen jag inte känt på länge, jag är så tacksam över min fina familj.

Juldagen spenderade vi sedan med glöggfika hos min bästa vän och avslutade med en lugn kväll i soffan. Annandagen bestod av ännu mer fika, den här gången hos min “extramamma” Sofia.

Nu fortsätter jag mellandagarna i lugnt tempo. Jag ska även lägga lite tid och energi på att delta i Doroteas planeringsmaraton för att sätta tonen för 2018. Det ska bli kul!

0

Kommentera

Stäng meny