Brevet till mig själv

Hej på er och gott nytt år! Hoppas er gårdag var fin, vad ni än hittade på! För att sätta punkt för 2017 och tonen för 2018 har jag skrivit ett brev till mig själv. Och givetvis får ni läsa också.

“Hej Mia!

Jag hoppas du läser det här en fin januaridag år 2019 och ser tillbaka på det gångna året med stolthet. Och jag hoppas att du läser det här då och då under 2018 för att påminnas om vad som är viktigt. Under 2017 jobbade du mycket på att vara närvarande i vardagen och du kom en bra bit på vägen.

Jag vet att du vill framåt nu, att den här “vara i nuet-kuren” kan läggas bakom dig. Men det är inte så enkelt. Det är som med yogan: struntar du i den blir allt i obalans. Jag vet att du har massor av storslagna planer och jag hoppas av hela mitt hjärta att du förverkligar dem. Men glöm inte bort att vara i nuet.

Du har i åratal tjatat om att du vill vara tids- och platsoberoende. Du har kommit en bra bit på vägen men har saker du inte kan släppa taget om. Jag vill därför att du påminner dig om att poängen att vara fri är att vara just det, fri. Inte att du ska kasta in ännu mer jobb i ett redan fullt schema. Mitt råd till dig blir därför:

Gör allt du kan för att kunna plugga och jobba så fritt som möjligt!

Under året väntar en mängd spännande utmaningar: nytt extrajobb och ny praktikplats till exempel. Jag vill att du gör ditt bästa, varje dag. Och har tålamod, ibland är saker svåra och det är helt normalt när du testar något nytt.

2017 var året du utvecklades enormt mycket som person. Framförallt har du väldigt tydliga värderingar. Håll fast vid dem. Lämna såväl arbetsplatser och relationer bakom dig om de inte stämmer med dem.

För att inte bli alltför långrandig ska du få en lista på några saker att ta med dig in i det nya året:

  • Var ute så mycket du kan.
  • Fortsätt vara medveten i din konsumtion.
  • Fjällvandra, du har pratat om det så länge nu.
  • Låt inte folk åka snålskjuts på din planeringsförmåga eller kompetens.
  • Fota mer…
  • och fota sådant du inte fotar så ofta, det är så du utvecklas.
  • Yoga lite varje dag.
  • När du blir sådär löjligt irriterad och ledsen som bara du kan bli, stanna upp en stund och ifrågasätt känslan.
  • Skratta mycket, varje dag.

Jag hoppas att ditt år blir fantastiskt! Ta hand om dig!”

Skriver du brev till dig själv?

0

Kommentera

Stäng meny