Har du ett hållbart nyårslöfte?

Nyårslöfte, hur känns ordet för dig? Tillhör de dem som år efter år väljer ännu ett ouppnåeligt mål? Kanske har du inget alls?

Gemensamt för de flesta nyårslöften tycks tyvärr vara att de inte håller i längden och jag har identifierat två troliga orsaker. Jag tänkte dela med mig av dem med förhoppning om att du reflekterar lite över ditt eget.

Du vill inte

Alltför många väljer nyårslöfte utifrån vad andra förväntar av dem alternativt tror att andra förväntar sig. Det spelar ingen roll hur bra plan du har om du saknar motivation till att uppnå målet.

Om du redan nu inser att ditt valda nyårslöfte inte känns bra, ändra om eller ta bort!

Löftet är för stort och tidskrävande

Springa milen fem dagar i veckan om du arbetar heltid och pendlar tio mil enkel resa? Laga nyttig mat varje dag trots att fyra barn pockar på din uppmärksamhet? 

Det bästa nyårslöftet är förstås det du kan hålla. Sikta lagom högt! Med handen på hjärtat behöver vi inte träna hårt varje dag för att hålla oss friska. Kanske är det rimligare att träna två dagar i veckan och gå en långpromenad på helgen? Om du inte hinner laga mat varje dag är det kanske bättre att laga storkok varje söndag? Eller beställa matkasse?

Många tänker i rätt banor när de väljer sitt nyårslöftet, det vill säga de vet vad de borde förändra. Problemet är att målbilden ligger för långt ifrån ursprungsläget.

Bonustips:

Det är inget fel att ha stora mål men då vill jag slå ett slag för delmål! Och glöm inte fira när du uppnår dem!

Alternativ till nyårslöften

Jag har de senaste åren inte haft några konkreta nyårslöften. Däremot har jag haft ett “One little word” som ska sätta tonen för året samt gjort en bucketlist. Min bucketlist skriver jag ofta på ett stort papper som jag sätter upp på väggen för att dagligen påminnas om dess innehåll. Det kan vara allt från peppiga citat till resmål jag vill besöka.

Nu är jag väldigt nyfiken på vad du tänker om nyårslöften! Berätta gärna i en kommentar!

SparaSpara

0

Kommentera

Stäng meny