Den blomstertid nu kommer

För en stund sedan gick jag på sommarlov, sannolikt mitt sista någonsin. Och det är den 18e maj vilket betyder över tre månader av njutning. Att en kan ha ´et så gött, som en annan Mia skulle ha sagt.

Så vad händer nu då? Allt och inget är nog svaret på den frågan. Jag ska jobba med lite allt möjligt och vara ganska så ledig däremellan. Just precis nu ska jag hem och grilla och dricka rödvin. Och imorgon ska jag jobba, så gick det med det sommarlovet.

Men för att vara lite mer konkret då?

Man skulle kunna säga att min sommar är uppdelad i fyra teman: Kompetensutveckling, entreprenörskap, försörjning och ledighet.

Kompetensutveckling – Eftersom det bara är ett år till examen vill jag passa på att nischa mig lite. Därför kommer jag plugga Introduktion till hållbar utveckling (5hp). Troligen kommer större delen av kursen inte innehålla så mycket nytt men som “självlärd hållbarhetsnörd” vill jag gärna ha några högskolepoäng som styrker min kompetens.

Entreprenörskap – Idag skickade jag en offert till en arbetsgivare som jag verkligen vill arbeta tillsammans med. Det skulle verkligen vara det riktiga startskottet på min “entreprenörsresa”. Jag räknar med att detta leder till ett antal arbetsdagar per månad hos en helt fantastisk kund. Utöver detta kommer jag slutföra min timanställning hos Sustainergies och jobba lite extra som kommunikatör hos Easycount.

Försörjning – Med hus, bil och husdjur krävs onekligen en inkomst. Jag kommer därför jobba halvtid i en lokal ICA-butik. Det gör att jag slipper oroa mig över pengar men ändå kan lägga rätt mycket tid på mina andra roliga projekt.

Ledighet – Jag har redan nu planerat in lite lediga dagar i kalendern, jag känner att jag verkligen behöver det! Det blir långledighet över midsommar och sedan tänker jag vara ledig större delen av augusti. Min lediga tid ska jag lägga på altanbygge och fjällvandring. Och såklart på god mat och dryck, sena kvällar i vänner och familjs sällskap och massa annat härligt!

 

 

0

Kommentera

Stäng meny