Flädersaft, sovmorgon och altanbygge – Så blir min sommar 2018

Vad ska du göra i sommar?

Gå långe promenader, dricka iskallt rosévin, bada i havet, grilla, titta på solnedgångar och njuta av gott sällskap! Och jobba en del, plugga litegrann. Och min sambo ska bygga altan och jag kommer säkerligen bära plank, förse dem med kaffe och stå vid sidan av och säga “Det ser bra ut” trots att jag inte förstår någonting.

Ska du åka någonstans?

Till Åre. Vi har bokat tre nätter där men om pengarna räcker ska jag noga boka till minst en. Där ska vi bo på Holiday Club, fjällvandra och njuta av semester på tu man hand. Min bästa kompis ska dessutom flytta till Helsingborg så jag planerar en helg där. Och en helg i Borås eftersom jag tydligen ska skriva tenta där klockan nio en lördag. Så i augusti ska jag visst klämma in tre helger på resande fot!

Hur länge ska du vara ledig?

Ledig och ledig. Jag jobbar 50% på Ica till och med augusti. Under juni och halva juli jobbar jag lite extra på Sustainergies. Jag ska även klämma in en kurs i hållbar utveckling på cirka 30%. Eventuellt blir det lite konsultjobb på en av sparbankerna också. Men jag räknar trots allt med att vara rätt så ledig och under augusti ska jag jobba så lite det bara går! Till skillnad från tidigare år vill jag jobba mindre under en längre period istället för att jobba heltid i tio veckor och missa det fina vädret.

Vad vill du verkligen hinna med?

Jag vill hinna njuta! Sitta på vår nybyggda veranda sent på kvällen och känna att det inte finns några måsten. Det har blivit alldeles för lite av det senaste tiden!

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Jag kommer garanterat ha svårt att ta det lugnt men jag har satt min sambo på att övervaka mig lite. Typ säga till mig när jag reser mig ur soffan för sjunde gången på en kvart eller går upp klockan halv sex fast jag är ledig.

 

Kommer säkerligen ta med kameran på äventyr under dimmiga kvällar också.

Vad ser du mest fram emot?

Att ha en sommar utan allt för mycket stress, att känna att jag har tid till att göra ingenting.

Vad kan gå fel?

Jag riskerar garanterat att ta på mig för mycket jobb och känna att jag är lika uppe i varv när skolan börjar som jag var när jag gick på ledighet.

Vem kommer du vara mest med?

Min sambo och våra familjer.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Upplevelser och sånt som passar på grillen.

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Ingenting vad jag vet.

Kommer du bli brun?

Lite grann men sannolikt blir det en riktig bonnbränna, har sällan ro att sola alltför länge.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

Lev i nuet. Ingenting är så bråttom att du inte hinner ta ett glas rosé på verandan eller ta ett dopp i havet.

Vad kommer du äta?

Allt som går att grilla. Osunda mängder jordgubbar. Rabarberpaj.

Vad kommer du dricka?

Vatten, bubbel, kaffe, rosévin och hemgjord flädersaft.

Skål!

 

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att det redan varit så bra väder att det nästan inte gör något om det regnar i flera veckor nu. Att jag planerat in lagom mycket aktiviteter.

Vad kommer du ha på dig?

Om värmeböljan fortsätter får det bli de tunnaste klänningarna jag äger. Och så drar jag en filt runt mig om det blåser kallt på kvällarna.

Hur kommer du att göra dig illa?

Inte alls hoppas jag men kommer säkerligen skrubba upp ett knä eller liknande. Det ingår under sommaren.

Vad oroar du dig för?

Att inte kunna komma ner i varv. Den oron gör förstås det hela ännu svårare.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Att vi kommer ha en alldeles egen superfin altan att hänga på. Och att jag kommer ha tid till att göra roliga små projekt för min egen skull.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Varm, härlig, lite orolig, fnittrig och mysig.

0

Kommentera

Stäng meny