Allt faller på plats och jag är så stormande jävla lycklig i hjärtat

Jag har undrat när den skulle visa sig igen, kreativiteten. Efter många veckor av saknad är det som är att den aldrig funnits där. Som om kärleken till ord, bild och tokiga idéer aldrig någonsin bott inom mig. Men så kändes det som om någon kastade det på mig och jag blev överrumplad av kraften. Minuter senare är det som den aldrig lämnat mig. Som när jag träffar vänner jag inte sett på evigheter och samtalen flyter som om de aldrig avbrutits.

För det händer någonting inom mig när tempot sänks, när jag inte längre behöver skriva “tömma diskmaskinen” på min att-göra-lista för att kunna få in det i mitt fullspäckade schema. När deadline passerar och arbetet är utfört med bravur är det som om själen får vila en stund. Och plötsligt frigörs all den kreativitet som legat fängslad under lager av måsten och krav.

Plötligt vill jag skriva, fotografera, rita och måla. Läsa böcker i timmar, inspireras av podcasts med härliga gäster och se spännande dokumentärer. Göra vad som helst så länge det är kreativt. Därför är jag så himla glad att jag får fylla min höst med allt detta.

Exakt hur det ska gå till får ni snart veta, jag ska bara sätta ord på det först.

0

Kommentera

Stäng meny