Tankar en måndag i augusti

Det finns så mycket jag vill skriva, så få ord som hittar ut. Så mycket jag tänker, som borde bli till ord på tangentbordet men förblir ett virrvarr i huvud och själ. Skriver bara det jag råkar få betalt för, projektplaner och oändligt långa mail. Skriver ute på verandan och idag är första dagen jag kan andas in frisk luft på länge. Termometern visar bara dryga tjugo grader.

Och mitt i projektplanen slutar allt att fungera, internetuppkopplingen dör. Så jag tänker på allt jag kan göra istället för att skriva. Tvätta, städa och fixa det lilla som återstår av renoveringskaoset vi levt i. Men som den moderna människa jag är, är jag inget utan elektricitet. Så jag inser att det enda jag kan göra är ingenting. Eller brygga mig en kopp kaffe, öppna datorns anteckningar och skriva några rader. Minus kaffet då, inte ens det kan jag få när jag behöver det som mest. Så jag sjunker ner på verandan och skriver det som grott i en mindre evighet. Jag har tusen saker jag vill skriva om men alla ord når inte fram. Men ibland är det bättre att skriva något än inget alls. 

På onsdag åker jag till Åre. Jag ska fota skiten ur kameran, vandra tills benen viker sig, dricka bubbel tills förnuftet säger ifrån. Vräka i mig hotellfrukost. Hångla. Kanske gå uppför en skidbacke. Äta på Supper och Vinbaren. Njuta av fjälluften.

Och när jag kommer hem, då jag ska skriva. Skriva något varje dag. jag ser verkligen fram emot det!

0

Kommentera

Stäng meny