Det är inte coolt att ha för mycket att göra

De senaste månaderna har skalat bort mycket saker som stulit både tid och energi. Jag spenderar till exempel inte längre två timmar på en buss varje dag och jag slösurfar så lite som möjligt. Jag upplever helt enkelt att jag har väldigt mycket tid. Omgivningen däremot verkar förutsätta att jag är ständigt upptagen. 

Häromdagen fick jag ett telefonsamtal och hann inte att svara. Jag drog ett snabbt sms tillbaka och sa att jag skulle återkomma. Fick svaret “Ingen fara, förstår att du har fullt upp”. Några dagar tidigare hade jag bortprioriterat en kvällsaktivitet och en kompis som gjort detsamma skrev i ett sms “Jag förstår att du inte heller hann gå dit”.

Varför förutsätter vi att alla är så upptagna hela tiden? Och varför tenderar vi att credda varandra för det? Jag hade inte fullt upp vid något av exemplen ovan, men jag prioriterade. Det är inte coolt att ständigt ha fullt upp. Däremot är det coolt att skapa en så harmonisk vardag som möjligt där man prioriterar det som är viktigt. Och att prioritera vissa saker innebär förstås att jag tvingas välja bort annat.

Så här års vill jag verkligen njuta. Jag vill vara ute medan solen står som högst och på kvällarna vill jag krypa upp i soffan med en bra bok. Och det innebär förstås att jag prioriterar bort andra saker. Vi kan inte göra allt. Lagom är definitivt bäst. Nu ska jag  prioritera bort tvätthögen och prioritera ytterligare några inlägg här.

Ha en fantastisk tisdag!

 

0

Kommentera

Stäng meny