Hur vill jag egentligen leva?

Den frågan har jag ställt mig så många gånger den senaste tiden att jag tappat räkningen. Det faktum att jag snart tar examen har verkligen ställt allt på ända. Vill jag starta eget? Vara anställd? Både och? Var ska jag jobba och i förlängningen: var vill vi bo?

I samband med att jag påbörjade start up-kursen i början av hösten har jag även funderat mycket på det där med självkänsla och (inbillade) krav från omgivningen. Är det jag som vill bli egen företagare eller är det snarare något jag tror förväntas av mig? Som jag funderat för att slutligen landa i något mellanting. Jag har onekligen höga krav på mig själv men jag känner också i kropp och själ att jag kan fixa detta. Att jag kan skapa en drömvardag med tid för både jobb och fritid. Att inte ens försöka vore att ge upp drömmen medan den är just en oförverkligad dröm.

I samma veva har jag dessutom fått möjlighet till ett extrajobb som är lite för bra för att vara sant, så bra att det vore idiotiskt att tacka nej. Visserligen är pendlingstiden lång men jag har aldrig träffat en arbetsgivare som delar mina värderingar i den utsträckningen. Det kommer bli perfekt!

Att inte titta för mycket på andra

Den senaste tiden har jag varit minst sagt ambivalent och längtat efter allt från ett liv på en tropisk strand till skidåkning i Åre. Jag har verkligen fått fråga mig själv vad som är mina drömmar och vad som bara verkar härligt för stunden. Och återigen har jag landat i att jag uppskattar ett långsamt liv. Och just idag läste jag det här inlägget hos UnderbaraClara och kände att en stor del av det kunde varit skrivit av mig. Jag vill ha tid att leva, tid till att vara spontan. Kunna hämta framtida barn tidigt på dagis och bygga snökojor utan stress. Kunna ta en långhelg och besöka vänner i andra städer. Utnyttja barnvakt för att ha ostörda dejter på härliga restauranger. Men just nu faller snön utanför fönstret, granen är tänd och kaffet nybryggt. Just nu vill jag inte vara någon annanstans än just här.

Vad som händer med den här plattformen är inte skrivet i sten. Jag tänker istället njuta av lite ledigt och låta beslutet långsamt mogna. Förändring blir det men jag vet ännu inte vad den innebär för er läsare.

Ta hand om er!

 

2

Kommentera

Stäng meny